Vonatinfó

Részletesebben meg szeretnél ismerkedni a nemzetközi vonatos utak és úgy alapból a vonatotás nyújtotta előnyökkel? Kíváncsi vagy, hogy milyen a hálókocsi, hogyan is néz ki egy nemzetközi vonat? Mi a különbség az egyes kocsiosztályok között? Ha ilyen és hasonló kérdéseid merülnek fel, akkor a vonatinfó cikksorozat neked szól. Kattints az adott cikk címére, vagy a képre, hogy belemélyedhess!

A Vonatinfó sorozaton belül mindig valamilyen vonatos utazással kapcsolatos témát vizsgálok, legyen az egy hálókocsi ismertető, vagy úgy alapból a vonatozás mint utazási mód tulajdonságairól szóló cikk. Bármi téma is érdekelne, amiről szívesen olvasnál, vagy érdekelne, várjuk javaslatod az e-mail címünkre, hogy aztán kivesézhessük a témát!

Vonatjegyes kisokos – Olaszország, Franciaország

Tengerparti pihenés Rimini partjain, vagy római vakáció? Lazulás a francia riviérán, vagy romantikus párizsi városnézés? Esetleg korzikai vagy szicíliai felfedező kalandtúra? Belevághatsz vonattal is! Cikkünkben tippeket találsz a jegyvásárláshoz!

Vonatjegyes kisokos – Németország, Svájc

Grüß Gott! Guten Tag! Ha Németországba vagy Svájcba utaznál, akkor fontos, hogy ne csak köszönni tudj. Legalább ilyen fontos, hogy utazásodhoz megtaláld a kedvező árú vonatjegyeket!

Vonatjegyes kisokos – Ausztria, Szlovákia, Csehország

Nem tudod, hogy válts nemzetközi vonatjegyet, nem találod a kedvező ajánlatokat? Külföldre utazáshoz segítséget nyújtunk, hogy megtaláld a legkedvezőbb jegyárakat.

Éjszakai vasúti utazási kisokos

Hálókocsi, fekvőhelyes kocsi, ilyen kocsi, olyan kocsi. Belezavarodsz a sok lehetőségbe? Ha új neked a vonatozás és szeretnél tisztán látni, kattints a cikkre!

Étkezési lehetőség a vonatokon

Étkezőkocsi? Bisztrókocsi? Büfé? Nem mindegy ám! Ha kíváncsi vagy, melyik milyen, mit nyújt a vonaton, mire számíts, akkor katt a cikkre! Vigyázat, meg fogsz éhezni!

Okosjegy, a hülyének is megéri!

Kedvezményes utazás a belföldi InterCity vonatokon. Ha nincs diákod, és nem vagy sem nyugdíjas sem vasutas, akkor ezt neked találták ki!

InterRail-lel Európában!

Pályázat minden évben a július 1-ig 18. életévüket betöltő, de még nem 19 éves fiataloknak! Próbálj szerencsét, jelentkezz!

Hogyan csináljunk egyszerűbb vonatos kirándulást?

Szervezzünk otthon magunknak egyszerűen! Nem nagy ördöngősség, kis utánajárást igényel, de az utazás biztos élmény lesz!

Miért is utazzunk vonattal?

Környezettudatosság. Manapság ez egy nagyon fontos témakör.Na de ez nem merül ki ott, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, utazz is fenntarthatóan!

Vonattal Európában

Úristen, vonattal?!

Annak részletes leírása, hogy miért is tetszik jobban a vonatozás mint a buszos utak vagy akár a repülés. Olvasd el, hidd el te is átgondolod majd a következő utadat!