A Dunakanyar tengerpartja

Ha gyönyörű helyekre vágyik az ember, nem kell feltétlenül messzire mennie ahhoz, hogy jól érezze magát. Számos olyan hely húzódik a főváros szinte közvetlen környékén is, ami tökéletes kikapcsolódást nyújthat az arra vágyóknak.

Ilyen hely a Dunakanyarban található Nagymaros is, mely a fővárosól alig több, mint fél órára található, mégis szinte teljesen más környezetbe csöppenünk. Ami miatt pedig egy spontán nyári kiránduláshoz tökéletes: egy szuper kis szabadstrand is található a településen, ahol a kijelölt területen belül szabadon fürdőzhetünk a Dunában.

A Dunakanyar, mint fürdőhely? Igen!

Természetesen vonattal jöttünk! Budapestről a Metropolitan vonatokat ajánlom leginkább, mivel ezek Budapest-Nyugati pályaudvartól csak Vácon és Nagymaros-Visegrádon állnak meg, így mindösszesen 38 perc alatt meg is teszik a szakaszt. A teljesárú jegy Budapest Bérlet mellé pedig 840Ft irányonként. Pótjegyet nem kell a vonatra fizetni, és a különféle kedvezmények természetesen érvényesek rá. A vonatokon étkezőkocsi is található, így akár útközben meg is lehet reggelizni.

Jól esik a reggeli kávé a vonaton

Ha megérkezett a vonatunk, akkor mindösszesen pár perc séta után már a kikötőnél is vagyunk, ahol a strand is található. A strand mellett több büfé is van, a menü a szokásos: hekkezhetünk, hamburgerezhetünk, grillételek közül válogathatunk, de lecsúszhat egy jó sör vagy kávé is. Szóval a választék szerintem tökéletes. A kedvencem a Piknik Manufaktúra, nagyon finom hamburgert ettünk ott, és számos sörkülönlegesség közül válogathattunk. Maga a hely nagyon hangulatos, nem mellesleg SZÉP kártyát is elfogadnak! Kipróbálásra ajánlom!

Kilátás a teraszról
A Piknik Manufaktúra hamburgerei isteni finomak!

A strandon belépőt nem kell fizetni, szabadon használhatja bárki. A víz kellemes, meglehetősen furcsa érzés volt életemben először folyóban fürdeni, érezni a sodrást. Nem mellesleg a látvány első osztályú, csodálatos érzés a háttérben látható hegyek és a Visegrádi vár látványát élvezve a Dunában lubickolni.

Tökéletes panoráma

Összegezve pedig mindenkinek ajánlom, hogy legalább egy szombaton keresse fel vonattal a nagymarosi szabadstrandot, töltsön el a családdal/barátokkal egy kellemes napot itt! Ráadásul pénztárcabarát, mert teljesárú jeggyel, Budapest Bérlet nélkül, egy jó ebéddel sem haladja meg a napi költség az 5.000Ft-ot! A közelgő hosszú hétvége pedig szinte hívogat, hogy induljunk el és nézzük meg milyen 😉